Hoe gezond is de avocado?
Kan het op voedingsgebied hipper dan de avocado? Op dit moment eigenlijk niet. We eten massaal meer avocado’s dan tien jaar geleden – door de salade, in een spread voor op brood of als dip voor wraps. Waarom het eten van avocado zo immens populair is? De vrucht – ja, het is een fruitsoort – heeft vele voordelen. Of er ook een verborgen nadeel aan het eten van avocado’s zit? Het antwoord vind je hieronder.
Rijk aan voedingsstoffen
Vitamine C, B5, E, kalium, ijzer, magnesium. Zomaar een greep uit de voedingsstoffen die een avocado bevat. Deze voedingsstoffen hebben een positieve werking op het lichaam. Door de vezels en gezonde vetten uit het product heb je sneller een vol gevoel. De avocado bevat daarnaast veel kalium, zo’n 14% van de dagelijks aanbeloven hoeveelheid, wat goed is voor het hart. En dankzij de onverzadigde vetten uit de vrucht blijft ook je cholesterol onder controle. Naast de gezondheidsvoordelen maak je met een avocado een feestje van iedere maaltijd. Een gerecht met deze vrucht ziet er tenslotte altijd hip & healthy uit.
Caloriebom
Het addertje onder het gras is de hoeveelheid calorieën. Eet je een hele avocado, dan krijg je al snel 30 gram vetten en 300 kcal binnen. Eet je er te veel van, dan verandert dat gezonde product in een dikmaker. Je kunt ervoor kiezen een halve avocado te eten en de andere helft met pit in huishoudfolie in de koelkast te bewaren. De vrucht rijpt en verkleurt snel. Het helpt om ‘m te bewaren met rode ui. Een ander minpunt: het kweken van avocado is belastend voor het milieu. De truc: eet dit product met mate!
Ben jij benieuwd welke voedingsproducten nog meer goed zijn voor je lichaam? Of snak je naar een voedingsschema op maat, zodat je een stok achter de deur hebt? De trainers van Perfect Training helpen je graag met voeding én training. Bekijk de mogelijkheden.